Mihai Chițu

Sacosa de aur

Flaring a carpathian sense of humor Mihai Chițu is compulsively engaged in an ongoing commitment to crystallizing ideas into mastery made objects for over two decades.


Mihai Chițu (b. 1979, Curtea de Argeș, România) is a Romanian artist working in Bucharest and Curtea de Arges. He graduated from the Bucharest National University of Arts in 2003, and alongside his professional practice, he is a curator and organizer of residencies and exhibitions for local fellow artists. Over the years he participated in various art shows in Romania and abroad, experimenting with sculpture, installation and performance.


Selected Works

Sacosa de Aur
Coada era un mod de a-ți petrece o mare parte din timp, devenise un mod de socializare, era un loc unde te adunai cu mic cu mare, un loc în care existau reguli, semne..
Sacoșa a devenit obiect personalizat, era semnul distinctiv al celor care socializau dimineața la lapte sau după-amiaza la pâine…șirurile de semne (sacoșe) prinse de grilaj, lăsate martori, deja te familiarizau cu o atmosferă închipuită a ceea ce va urma.
Sacoșa devine un obiect “suprem” în perioada comunistă: sacoșa personalizează individul și îl multiplică, dându-i puterea de a fi prezent în același timp în mai multe locuri, întruchipează o stare permanentă de vânătoare dar devine și simbol al reușitei (în cazul în care e plină).
Alama, ca material de lucru, ridică sacoșa la rang de trofeu, simbol al unei epoci de aur.
Flamingoaie
co-created with Genu Berlo
Avioane